Ua

+380 93 959 00 00
+380 66 959 00 00
+380 98 959 00 00

 

 

Дріжджові продукти Lallemand. Переваги та потенціал.

«ДРІЖДЖОВИЙ ПРОБІОТИК" ЛЕВІСЕЛ SB»: ЗАСТОСУВАННЯ В ПРОМИСЛОВОМУ СВИНАРНИЦТВІ»

Високий рівень продуктивності сучасних порід свиней і кросів птиці вимагає жорсткого дотримання умов годівлі та утримання. Незважаючи на те, що в останнє десятиліття спостерігається стійка тенденція до зниження загального обсягу застосовуваних антибіотиків в сільському господарстві, в умовах інтенсивного промислового виробництва, поки не можливо, повністю відмовитися від застосування антибактеріальних і антипаразитарних засобів. З цієї причини - дуже важливо правильно використовувати в повсякденні на практиці на птахофабриках і комплексах останні розробки біотехнологів саме в області біологічної регуляції обміну речовин.

Для нормалізації роботи травного тракту, збереження нормальної морфології і функціональності кишечника, особливо при впливі абіотичних факторів, в сучасній медицині і сільському господарстві широко використовують пробіотики.

Однак, якщо в медицині застосування традиційних пробіотиків мікроорганізмів-продуцентів молочної кислоти (лактобактерій, біфідобактерій, ентерококів) дає хороший профілактичний і терапевтичний ефект, то в промисловому птахівництві та свинарстві не завжди очікуваний ефект втілюється в дійсність. Причин тому кілька:

  • Гранулювання може вбити мікроорганізми пробіотика.
  • Якщо пробіотик дається через випоювання - немає гарантії, що на протязі всієї системи напування буде забезпечено рівномірний розподіл продукту всієї отари. До того ж, без підживлення субстратом - період життя мікроорганізмів досить нетривалий.
  • Спороутворюючі бактерії роду Bacillus можуть проявляти небажаний ефект.
  • Антибіотики можуть вбити пробіотик.
  • Мікрофлора в складі пробіотика не завжди володіє достатньою виживанність і прохідністю через верхні відділи кишечника.
  • Мікрофлора погано приживається в конкурентному середовищі патмікроорганізмів кишечнику і не здатна зайняти свою екологічну нішу на епітеліальному шарі.
  • Видовий склад мікрофлори, що заселяється не відтворює все видове різноманіття нормофлори, пригніченої при дисбактеріозі.

Впроваджений у виробництво дріжджовий пробіотик «Левуселл SB» розробка вчених «Лаллеманд», активні живі дріжджі на основі штаму мікроорганізмів Saccharomyces cerevisiae boulardii, враховує всі практичні складності застосування пробіотичних препаратів в умовах промислового виробництва.

ПЕРЕВАГИ «ЛЕВУСЕЛЛ SB»

Препарат:

  • Стійкий до антибіотиків.
  • Сумісний з органічними кислотами.
  • Стійкий до температурних впливів (витримує грануляцію, експандування).

На практиці:

  • Оптимізація роботи шлунково-кишкового тракту
  • Стимуляція апетиту і споживання корму
  • Підвищення ефективності використання кормів - конверсія
  • Підвищення продуктивних показників
  • Зміцнення здоров'я - підвищення збереженості

ЛЕВУСЕЛЛ SB ДЛЯ М'ЯСНОГО ПТАХІВНИЦТВА:

  • Поліпшення поїдання корму
  • Зниження конверсії
  • Підвищення збереженності
  • Профілактика некротичного ентериту

ЛЕВУСЕЛЛ SB ДЛЯ КУРЕЙ-НЕСУЧОК І БАТЬКІВСЬКОГО СТАДА:

  • Якість і маса яйця
  • Конверсія корму
  • Збереженність

У свинарстві:

При опоросі:

  • менше мануальної допомоги при опоросі
  • менше ін'єкцій окситоцину
  • скорочення часу опоросу
  • спокійніші свиноматки.
  • «Левуселл SB» стимулює споживання корму протягом всього періоду лактації.
  • «Левуселл SB» покращує кондицію свиноматок. Свиноматки дослідних груп менше втрачали вагу протягом виробничого циклу (в середньому на 5.4 кг).

Свиноматка

  • Скорочення протяжності опоросу
  • Профілактика гіпогалактії і ММА
  • Менше розчавлених поросят
  • Поліпшення споживання корму

Поросята

  • зниження діареї у підсисних поросят
  • вище збереженність
  • вище середньодобові прирости

Пробіотики добре вивчені і схвалені до застосування в багатьох країнах.

Застосування правильно підібраних антибіотиків в поєднанні з пробіотиком підвищить продуктивність поголів'я, знизить собівартість продукції.

Дріжджовий пробіотик «Левуселл SB» - правильний вибір для птахівників і свинарів.

«ДРІЖДЖОВИЙ ПРОБІОТИК ЛЕВУСЕЛЛ SС: ЗАСТОСУВАННЯ В ПРОМИСЛОВОМУ ТВАРИННИЦТВІ»

Сучасне промислове тваринництво, особливо виробництво молока, пов'язане з багатьма ризиками, як для тварини, так і для фермера.

Якщо говорити про фермера, то йому необхідно отримати максимальну віддачу (надій), на згодований тварині корм. У цьому процесі дуже важливе місце займає рубцеве травлення.

Мікрофлора рубця містить найпростіші мікроорганізми, грибкові мікроорганізми, і корисні бактерії, всі беруть участь в рубцевому травленні. Однак, в сучасних умовах виробництва кормів та силосування в Україні, не всі корми є досить ефективними і досягають належного рівня матеріальної віддачі для фермера.

Іншу небезпеку становлять метаболічні розлади рубця, такі як ацидоз. З падінням Ph в рубці, що найчастіше пов'язано з поганою перетравністю кормів (корм довго перетравлюється в рубці, в наслідок чого опускається Ph). Наслідками ацидозу можуть бути зниження споживання корму, діарея, кульгавість, запалення рубця, знищення ворсинок рубця, корисної мікрофлори. У клінічних випадках можливі абсцеси внутрішніх органів корів і навіть смерть.

Існує безліч різних універсальних пробіотиків, які покликані допомогти фермерам, проте тільки впровадженний у виробництво дріжджовий пробіотик «Левуселл SB» розробка вчених «Лаллеманд», активні живі дріжджі на основі штаму мікроорганізмів Saccharomyces cerevisiae SC I-1077, враховує всі практичні складності застосування пробіотичних препаратів в умовах промислового тваринництва.

Включені до складу пробіотиків, специфічні рубцеві живі дріжджі Saccharomyces cerevisiae I-1077 сприяють збільшенню доступної енергії об'ємистих кормів, підвищуючи конверсію кормів в продукцію, збільшуючи надої і середньодобові прирости.

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ЛЕВУСЕЛЛ СЦ.

Специфічні рубцеві живі дріжджі Saccharomyces cerevisiae I-1077 (SC I-1077) підвищують перетравність клітковини об'ємистих кормів. Досягається це такими шляхами:

  • SC I-1077 сприяють збільшенню числа целюлозолітичної мікрофлори рубця,
  • SC I-1077 стимулюють підвищення ферментної активності цих мікроорганізмів,
  • SC I-1077 сприяють розвитку грибків, які розвиваючись на частинках корму, викликають механічне пошкодження зовнішньої важкоперетравлюваної клітинної стінки, забезпечуючи доступність внутрішніх перетравних фракцій клітковини для целюлозолітичних бактерій.

Специфічні рубцеві живі дріжджі Saccharomyces cerevisiae I-1077 сприяють стабілізації рН рубця і зниження концентрації молочної кислоти, знижуючи тим самим ймовірність виникнення субклінічних і клінічних ацидозів і хвороб репродуктивної системи, кінцівок, печінки, що провокуються ними.

Систематичне згодовування пробіотиків знижує негативний вплив інтенсивних кормових раціонів на здоров'я тварин і сприяє збільшенню продуктивного довголіття худоби.

Специфічні рубцеві живі дріжджі Saccharomyces cerevisiae I-1077:

  • Позитивно регулюють pH,
  • Значно підвищують частоту прийому корму,
  • Покращують розщеплення клітковини,
  • Активні в рубці і покращують анаеробіоз,
  • Прискорюють ранній розвиток рубця,
  • Збільшують кількість отелень,
  • Підвищують надої мінімум на 1,1 л / корову / день,
  • Знижують ризик ацидозу,
  • Покращують адаптацію в періоди стресу,
  • Для м'ясної худоби, середньодобовий приріст ваги + 10%.

"АЛКОСЕЛЬ: роль селенометіоніну в підтриманні здоров'я і продуктивності сільськогосподарських тварин і птахів".

Пріоритетним напрямком в годівлі сільськогосподарських тварин і птиці стає заміщення багатьох мікроелементів, що використовувалися довгий час в неорганічних формах, на органічні аналоги, які значно ефективніші і біологічно доступні.

Численні наукові та виробничі випробування довели, що найбільш ефективне джерело селену для поліпшення здоров'я і підвищення продуктивності є органічна форма селену.

Сучасні кроси птиці і породи тварин мають генетично обумовлену високу швидкість росту, однак більш схильні до всіляких стрес-факторів, чутливі навіть до незначних коливань рівня поживних речовин в раціоні.

Технологія виробництва збагачених селеном дріжджів грунтується на синтезі селенометіоніну з неорганічних форм (селеніт і селенат натрію), спеціально відібраним і відселекціонованим видом дріжджів, які здатні рости в середовищі з високою концентрацією солей селену.

Селеновмісна кормова добавка «Алкосель R 397» (Лаллеманд) являє собою дріжджі Saccaromycess сerevisiae (NCYC R397), збагачені селеном у вигляді селенометіоніна і ряду інших селеноаміноз’єднань з високим рівнем біодоступності.

Органічний селен в формі селенометіоніну всмоктується в кишечнику значно активніше за метаболічним шляхом амінокислот, вступає в обмінні процеси організму і використовується для синтезу функціональних селенопротеїнів, збільшуючи накопичення в тканинах організму селену в доступній формі.

Неорганічний селен у вигляді селеніту натрію всмоктується пасивно, причому повинен пройти ряд попередніх стадій, перш ніж селен стане біологічно доступний для організму. Таким чином, використанням в раціоні тварин і птахів селену в органічній формі, можна збільшити вміст селену в тканинах організму, чого не вдається досягти за допомогою інших сполук селену. Селенометіонін, як частина дріжджового білка добре захищений від окислення, стабільний при технологічній обробці кормів (гранулювання, екструдування).

Численні дослідження показали, що заміна селеніту натрію на органічний селен птиці дозволяє підвищувати цілий ряд показників.

Курчата-бройлери і ремонтний молодняк

  • Поліпшення конверсії корму
  • Збільшення приростів
  • Прискорення опірюваності
  • Підвищення однорідності стада

Кури-несучки

  • Зміцнення імунітету
  • Підвищення антиоксидантного статусу (стійкість до стресів)
  • Збагачення селеном яйця: підтримка його свіжості за рахунок антиоксидантів і виробництво
  • продукції преміум-класу

Батьківське стадо

  • Поліпшення якості сперми і яйцеклітин
  • Підвищення заплідненості яйця
  • Збільшення переходу селену з корму в інкубаційні яйця, поліпшення його якості
  • Підвищення виводимості і життєздатності курчат (селенометіонін на відміну від інших сполук селену добре проникає в жовток і в цілому в яйце, що покращує селеновий статус курчат при виведенні)

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ В СВИНАРНИЦТВІ:

  • Підвищення селенового статусу: найкраща стресостійкість.

Відтворюваність

  • Підвищення якості сперми (рухливість),
  • Легше проходить опорос,
  • Поліпшення імплантації ембріонів.

Імунітет

  • Зниження ризику маститів, метритів

Якість продукції

  • Зниження окислення в м'ясі: менше втрат вологи, поліпшення кольору м'яса
  • Підвищення змісту Se.

Здоров'я поросят: перенесення Se

  • Підвищується природний імунітет,
  • Знижений ризик дефіциту селену в м'язах.

ОСНОВНІ ПЕРЕВАГИ ДЛЯ ЖУЙНИХ:

  • Підвищення селенового статусу: найкраща стресостійкість.

Відтворення

  • Підвищення якості сперми
  • Легше протікає отелення
  • Знижується ризик затримки посліду
  • Знижується ризик захворювань репродуктивних органів

Імунітет

  • Знижується ризик маститів.
  • Підвищується стійкість до інфекцій

Якість продукції

  • Знижуються соматичні клітини в молоці,

Здоров'я телят: перенесення Se

  • Підвищується природний імунітет,
  • Знижується ризик білом’язевої хвороби

Переваги в кормовиробництві:

Продукт високотехнологічний, не злежується при зберіганні (не гігроскопічний), стійкий до термообробки в процесі виробництва комбікормів.

Додаткове внесення в корм селену в органічній формі дозволяє сільгоспвиробникам значно поліпшити зоотехнічні показники і як наслідок - істотно знизити собівартість продукції, що випускається. Це вкрай важливий аспект, тим більше в умовах глобальної економічної кризи, коли конкуренція між товаровиробниками значно зростає, в тому числі і в агропромисловому секторі економіки.

Другий - але не менш важливий момент: науково доведено, що людський і тваринний організм не може нормально функціонувати без мінімально необхідної дози селену. Дефіцит селену веде до серйозних порушень в роботі окремих органів і систем організму: від зниження імунітету, уповільнення росту і розвитку у дітей - до захворювань серцево-судинної системи і онкологічних захворювань. Необхідна кількість селену для дорослих: 55 мкг в день у жінок і 70 мкг - у чоловіків. Селенозбагачення продуктів харчування шляхом використання в годуванні тварин і птиці селену в захищеній органічній формі вельми успішно вирішує цю проблему.