ДНІ пілотної ФЕРМИ У сирному РЕГІОНІ ІТАЛІЇ
З 9 по 12 жовтня компанія Lallemand SAS *** спільно з ТОВ фірмою «Триплекс» організували щорічний візит українських виробників молока на пілотні ферми Lallemand в Італії. Цього року організатори запропонували своїм гостям відвідати знаменитий італійський регіон Парміджано (провінції Парми і Реджо-Нель-Емілії) в якому проводиться великий сир Пармезан (оригінальна назва парміджано-реджано).
В ході візиту, делегація наших співвітчизників відвідала пармезановой ферму San Lucio di Montardone на якій виробляють справжній парміджано-реджано. Ця ферма є класичною з точки зору виробництва пармезану. Українські фахівці ознайомилися з повним циклом виробництва пармезану, починаючи від вимог до молока використовується у виробництві цього сиру (в годівлі корів використовується тільки сіно і трава росте в даній місцевості) і закінчуючи дозріванням сиру від 12 до 36 місяців з обов'язковим визначенням зрілості сирної головки за допомогою унікального способу - прослуховування сиру за допомогою дерев'яних молотків. Цікаво, що з однієї тонни молока отримують 60 кг або дві головки пармезану. І звичайно, в завершенні візиту - дегустація парміджано-реджано 12, 18 і 30-тимісячної витримки.
Також, українські фахівці відвідали дві ферми, які постачають молоко на ферми, що виробляють парміджано-реджано.
У раціон годування входить тільки свіжа трава, сіно, комбікорми. Силос в годуванні не використовується. Вакцини та антибіотики у ветеринарній практиці не використовуються. Як альтернатива антибіотикам використовується - спіруліна (синьо-зелені водорості).
Коротка характеристика ферм:
- Поголів'я 360 і 700 голів;
- Споживання корму 24 і 27 кг сухої речовини відповідно;
- Продуктивність 33 і 35 л / мовляв / гол;
- Жирність молока 3,9 і 3,8%;
- Протеїн 3,5 і 3,45%.